AFISA_74a_Venizeleia_2024
Νομός Χανίων
26 Μαΐου 2024
2.3km & 10km
Αποτελέσματα Βενιζέλειος Δρόμος 2023 10km

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

 «74ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

Κλασική διαδρομή 10.000μ.

και

ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ  «ΙΚΑΡΟΣ 2024»

Διαδρομή 2.300μ.

Αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του Eθνάρχη Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου

&

στην Μνήμη του  Μαρκαντωνάκη  Αντώνη (Τσέπολας)       τέως Προέδρου του ΑΟΚύδων


Διοργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ»

Συνδιοργάνωση: ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΡΉΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ ΧΑΝΊΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ - Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών                 «Ελ. Κ. Βενιζέλος» - ΕΑΚ Χανίων - Τμήμα Τροχαίας Χανίων – Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. - Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων

Με την στήριξη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της Γ.Γ.Α.


Ακολουθούν λεπτομέρειες & κανονισμοί για την διεξαγωγή των Αγώνων


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 


 1. Βενιζέλειος Αγώνας 10 χλμ Κυριακή 26 Μαίου 2024, 8.30π.μ.

 2. Ίκαρος – Δρόμος Πόλης Αγώνας 2.300μέτρα  Κυριακή 26  Μαίου  2024, 9.30π.μ.

 3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ -  ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

           Εθνικό Στάδιο Χανίων Έλενας  Βενιζέλου 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Για τον αγώνα  10 χλμ (με ηλεκτρονική χρονομέτρηση)  έχουν ενήλικοι 18 ετών και άνω, καθώς και ανήλικοι μαθητές Λυκείου με υπεύθυνη δήλωση γονέα.

Για τον αγώνα 2.300μέτρων ενήλικοι άνδρες, γυναίκες. Ανήλικοι, παιδιά, μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου με υπεύθυνη δήλωση γονέα.


 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο atpro.gr. εώς και την Τετάρτη 22 Μαίου. 


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ: 


 • Για τον Βενιζέλειο Αγώνα το αντίτιμο είναι 10€. Αθλητές με δελτίο ΣΕΓΑΣ είναι δωρεάν.

Το πακέτο των χρονομετρουμένων δρομέων περιλαμβάνει:

 • Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip  χρονομέτρησης

 • Τεχνικό μπλουζάκι 

 • Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής  (θα δοθεί κατά τον τερματισμό)

 • Υδροδοσία σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής

 • Υγειονομική κάλυψη

 • Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα

 • Φωτογραφικό υλικό (όχι απαραίτητα προσωπικές φωτογραφίες)


 • Η συμμετοχή για τον Γύρο Πόλης Ίκαρος είναι δωρεάν.

Το πακέτο δρομέων περιλαμβάνει:

 • Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες

 • Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής  (θα δοθεί κατά τον τερματισμό)

 • Υδροδοσία σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής

 • Υγειονομική κάλυψη

 • Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα

 • Φωτογραφικό υλικό (όχι απαραίτητα προσωπικές φωτογραφίες)


 Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη για όποιον προσέλθει στον αγώνα και ο οποίος δεν έχει κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα και ως το κλείσιμο ή όριο συμμετοχών. Καθώς επίσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (bib number) ούτε έχει δικαίωμα για οποιοδήποτε αναμνηστικό.


 1. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η παραλαβή των πακέτων συμμέτοχης και το αντίτιμο συμμετοχής,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαίου από 12μμ εώς  6μμ στα γραφεία του  ΑΟ Κύδων εντός του σταδίου Ελ. Βενιζέλου καθώς και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την Κυριακή 26 Μαίου και ώρα 07:00 με 08:00 (για τα 10χλμ Βενιζέλειος Δρόμος) και 08:00 με 09:00 (για τα 2.300μ Δρόμος Πόλης Ίκαρος) στην Γραμματεία Αγώνων.


 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 10 ΧΛΜ: η εκκίνηση δίνεται εντός σταδίου, ακολουθεί μία στροφή εντός και έξοδος από την κεντρική πύλη της οδού Ελ. Βενιζέλου, με ανοδική πορεία  και  με κατεύθυνση στροφή δεξιά στις οδούς  Μ. Κούνδουρου, Κ. Μητσοτάκη, από Μνημείο Ηλιάκη, συνεχίζει η πορεία του δρόμου ανοδική και με στροφή αριστερά προς οδό Καλορίζικου, είσοδος εντός Μνημείου Ταφών Βενιζέλων (σημείο ελέγχου). Αναστροφή στις υποδείξεις των Κριτών. Ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδρομή καθόδου, είσοδος εντός σταδίου με μία στροφή εντός  και τερματισμό στο γήπεδο στην αψίδα.


 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 2.300μέτρων:  η εκκίνηση δίνεται εντός σταδίου, ακολουθεί μία στροφή εντός και έξοδος από την κεντρική πύλη της οδού Ελ. Βενιζέλου, με ανοδική ευθεία  πορεία, στροφή στα αριστερά στην διασταύρωση Ελ. Βενιζέλου με Ηρ. Πολυτεχνείου (φανάρια) κατά τις υποδείξεις των κριτών / εθελοντών, ως το Μνημείο Πεσόντων Ικάρων. Αναστροφή και σημείο ελέγχου στις υποδείξεις των κριτών. Ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδρομή καθοδική ευθεία, είσοδος εντός σταδίου με μία στροφή εντός  και τερματισμό στο γήπεδο στην αψίδα.


 1.  ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Για τον αγώνα 10 ΧΛΜ (με ηλεκτρονική χρονομέτρηση) υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 1 ώρα 30 λεπτά (έγκυρες  χρονομετρήσεις έως τις 10:00). Για τον αγώνα των 2.300μ. υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 40 λεπτά.

Θα υπάρχει συνοδός-εθελοντής της διοργάνωσης όπου θα συνοδεύει τους τελευταίους δρομείς  ώστε Όλοι να τερματίσουν με Ασφάλεια.


 1. ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ: Για τον αγώνα των 10χλμ. Καθ΄ όλη την διαδρομή καθώς και στην αναστροφή εντός του Μνημείου των Τάφων Βενιζέλων, έλεγχος από Κριτές του ΣΕΓΑΣ.  Εκεί θα υπάρχει καταγραφή  του ατομικού αριθμού συμμέτοχης του κάθε αθλητή (bib) ως επιβεβαίωση διέλευσης από το σημείο. Όποιος δρομέας τερματίσει αλλά δεν έχει πέρασμα από το σημείο ελέγχου, ο τερματισμός θεωρείται ΑΚΥΡΟΣ

                                           Για τον αγώνα 2.300μέτρων. Καθ΄όλη την διαδρομή καθώς και στην αναστροφή στο Μνημείο Πεσόντων Ικάρων, έλεγχος από Κριτές του ΣΕΓΑΣ. Εκεί θα υπάρχει καταγραφή  του ατομικού αριθμού συμμέτοχης του κάθε αθλητή ως επιβεβαίωση διέλευσης από το σημείο. Όποιος δρομέας τερματίσει αλλά δεν έχει πέρασμα από το σημείο ελέγχου, ο τερματισμός θεωρείται ΑΚΥΡΟΣ


 1. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Θα δίνονται μπουκαλάκια με νερό όπου μπορείτε να τα καταναλώνετε επιτόπου και να τα απορρίπτετε σε κάδο ή σακούλες εντός των ορίων του σταθμού τροφοδοσίας. Θα μπορείτε επίσης να κρατάτε μαζί σας το μπουκαλάκι στο υπόλοιπο της διαδρομής ή δικό σας μέσο υδροδοσίας/τροφοδοσίας, μέχρι τον τερματισμό ή κάποιο άλλο σημείο με κάδο ώστε θα απορριφθεί όπως πρέπει. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά το πέταγμα των μπουκαλιών σε οποιοδήποτε σημείο εκτός κάδων ή ορίων σταθμού ή κατά μήκος της διαδρομής. Παρακαλούμε να σεβαστείτε τους δρομείς και την ασφάλεια τους, το  περιβάλλον, τους εθελοντές και τα οχήματα της διοργάνωσης. Επίσης στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, μπανάνες, πορτοκαλάδες για αναπλήρωση ενέργειας.


 1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες, καθώς είναι στην κρίση τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες την δεδομένη ημέρα.

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  

 • Βενιζέλειος Δρόμος 10χλμ

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών  - Γυναικών  (3 πρώτοι – ες ) για τον Βενιζέλειο Δρόμο           (κύπελλα - μετάλλια)

 • Κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών (3 πρώτοι – ες) (κύπελλα στους πρώτους – ες, μετάλλια δεύτεροι – ες , τρίτοι – ίτες)

 • .16-29 χρονών

 • .30-39 χρονών

 • .40-49 χρονών

 • .50-59 χρονών

 • .60  και άνω

 • Κατηγορία ΑΜΕΑ Ανδρών – Γυναικών (3 πρώτοι – ες) (κύπελλα στους πρώτους – ες, μετάλλια δεύτεροι – ες , τρίτοι – τες)


 • Δρόμος Πόλης «Ίκαρος 2024 2.300μ.

 • Κατηγορία   Δημοτικών, Αγόρια & Κορίτσια (3 πρώτοι – ες)

 • Κατηγοριών Γυμνασίων, Αγόρια & Κορίτσια (3 πρώτοι – ες)

(κύπελλα στους πρώτους – ες, μετάλλια δεύτεροι – ες , τρίτοι – τες)

Σημείωση : οι νικητές των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται από τις επιμέρους κατηγορίες. 


 1.  ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ: Σε περιπτώσεις όπου συμμετέχοντας πετάξει μπουκάλι η οποιοδήποτε άλλο απόρριμμα στο περιβάλλον (πέρα των ενδεδειγμένων σημείων) θα επισύρει ποινή αποκλεισμού.  Επίσης απαγορεύεται και επισύρει αποκλεισμό το κόψιμο (συντόμευση, κονταρίδα) της διαδρομής όπως και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.). Άκυρος θεωρείται και ο τερματισμός από δρομέα που δεν έκανε διέλευση από το σημείο ελέγχου. Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση τεχνικού μέσου, (ποδήλατο, μηχανάκι, πατίνι),  ή αλλαγή διαδρομής  ή και αντι-αθλητική συμπεριφορά από τους συμμετέχοντες .θα ισχύει ποινή ΑΚΥΡΩΣΗΣ.

 2. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα  με τους κανονισμούς  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚA ΕΙΔH: Στον χώρο εκκίνησης - τερματισμού θα υπάρχει σημείο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη για φύλαξη όσο διαρκούν οι αγώνες.

 1.  ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ΥΓΕΙΑ:   Συνιστάται στους συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτούν τους όρους συμμετοχής κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. Επίσης για την συμμετοχή στον αγώνα θα ισχύουν οδηγίες-υποχρεώσεις που αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι υπό συνεχή επιτήρηση και ευθύνη του συνοδού τους και πρέπει να κινούνται με λουρί.

Οι διοργανωτές θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας. Ωστόσο η διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. 

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής.