retzakas_trail
Νομός Χανίων
4 Φεβρουαρίου 2024
6.8km & 24.2km
www.retzakas.gr
Αποτελέσματα 2022 ΡΕΤΖΑΚΑΣ TRAIL RUN AND HIKE 8km Trail RUN
Αποτελέσματα 2023 ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE 23km
Αποτελέσματα 2023 ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY 8km
reatzakas-trail-run-2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ρέτζακας Trail Run

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ, Δ.Ε. ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ, Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ 

Ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών Κισάμου, η Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Κισάμου διοργανώνουν εκδήλωση – γιορτή  τρεξίματος / δυναμικού βαδίσματος στην ημιορεινή περιοχή των χωριών Πλοκαμιανά, Τζιτζιφιάς, Περιβολίων, Κεφαλίου, Αερινού, Παππαδιανών και Βάθης της  Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου που θα περιλαμβάνει αγώνα 24,2 χιλιομέτρων, αγώνα 8 χιλιομέτρων, παιδικό αγώνα μήκους 1450μ και παράλληλες εκδηλώσεις. Το Ρέτζακας Trail Run απευθύνεται σε αθλητές, δρομείς βουνού ή δρόμου σε περιπατητές και λάτρεις της φύσης. Οι διαδρομές μας είναι αφορμή ώστε ο κόσμος από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα να γνωρίσει την ενδοχώρα της περιοχής μας, τα μονοπάτια, τις κρυφές ομορφιές, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, την χλωρίδα και την πανίδα, τα γύρω χωριά και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον καταρράκτη “Ρέτζακα”. 

Ακολουθούν λεπτομέρειες & κανονισμοί για την διεξαγωγή του Ρέτζακας Trail Run 2024

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024

 

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ημιορεινή Περιοχή Πλοκαμιανών, Τζιτζιφιάς, Περιβολίων, Κεφαλίου, Αερινού, Παππαδιανών και Βάθης (Δ.Ε. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι)

 

3. ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών (Δείτε εδώ: https://bit.ly/trailrun22start )

 

4. ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας Τρεξίματος Trail RUN (ανωμάλου δρόμου) αλλά και δυναμικού βαδίσματος. Περιλαμβάνονται 2 + 1 διαδρομές:  

- Ρέτζακας ENTRY των 6,8Χλμ και ±420μ υψομετρικά.

- Ρέτζακας CHALLENGE των 24,2Χλμ και ±1250μ υψομετρικά

- Παιδικός αγώνας 1450μ με την ονομασία «Αγρουλιδάκι Trail για παιδιά»

 

5. ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

- ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ρέτζακας CHALLENGE (24,2Χλμ): 10:00 π.μ.

- ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ρέτζακας ENTRY (6,8χλμ): 10:30 π.μ.

- ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αγρουλιδάκι Trail για παιδιά: 12:00 μ.μ.

- ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ρέτζακας ENTRY (6,8χλμ): 13:00 μ.μ.

- ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ρέτζακας CHALLENGE (24,2χλμ): 14:00 μ.μ.

- ΛΗΞΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ Ρέτζακας CHALLENGE (24,2χλμ): 15:00 μ.μ. (5 ώρες μετά την εκκίνηση)

- ΛΗΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 16:00 μ.μ.

Σε ενδεχόμενη αλλαγή στις ώρες θα υπάρχει ενημέρωση.

 

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE (αγώνας 24,2Χλμ) δικαίωμα συμμέτοχης έχουν ενήλικοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω. Όρια συμμετεχόντων: 100 άτομα. Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY (αγώνας 6,8Χλμ ) μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω (Τα παιδιά συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα). Όρια συμμετεχόντων: 200 άτομα. Για το ΑΓΡΟΥΛΙΔΑΚΙ TRAIL δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά Δημοτικού. Οι αγώνες γενικά απευθύνονται σε αθλητές και μη, δρομείς και περιπατητές, σε απλό κόσμο που τους αρέσει το τρέξιμο στο βουνό, αλλά και σε όλους εσάς που απολαμβάνετε το δυναμικό βάδισμα στην φύση. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτούν τους ορούς συμμέτοχης κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. Επίσης για την συμμετοχή στον αγώνα θα ισχύουν οδηγίες-υποχρεώσεις που αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι υπό συνεχή επιτήρηση και ευθύνη του αφεντικού τους. Πρέπει να είναι δεμένα ή να κινούνται με λουρί διότι υπάρχουν σημεία στην διαδρομή όπου βόσκουν αιγοπρόβατα.

 

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά από εδώ και θα ολοκληρωθούν την ΤΡΙΤΗ 30 Ιανουαρίου 2024 στις 14:00 ή με την συμπλήρωση των θέσεων. Η κάθε εγγραφή - συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για το κάθε άτομο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο για κανένα λόγο. Δυνατότητα για χειρόγραφες εγγραφές ΔΕΝ θα υπάρχει όπως και εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ΔΕΝ θα γίνουν, (με εξαίρεση τον παιδικό αγώνα που εγγραφές θα γίνονται επιτόπου και πριν την διεξαγωγή του)

 

8. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ: Το κόστος συμμέτοχης για το Ρέτζακας ENTRY ορίζεται στα 12€ και για το Ρέτζακας CHALLENGE στα 25€. Στον παιδικό αγώνα Αγρουλιδάκι Trail είναι δωρεάν η συμμετοχή.

 

Το πακέτο των 12€ περιλαμβάνει (για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY): 

- Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης.

- Περιλαίμιο τύπου buff.

- Υφασμάτινη τσάντα

- Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό) .

- Υδροδοσία σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής.

- Υγειονομική κάλυψη.

- Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα.

- Φωτογραφικό υλικό.

Το πακέτο των 25€ περιλαμβάνει (για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE):

- Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης.

- Ποιοτικό Τεχνικό μπλουζάκι Anthrax.

- Περιλαίμιο τύπου buff.

- Τζελάκι

- Υφασμάτινη τσάντα

- Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό) .

- Υδροδοσία, Τροφοδοσία σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.

- Υγειονομική κάλυψη.

- Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα.

- Φωτογραφικό υλικό.

 

Για να οριστικοποιηθεί η εγγραφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής 

- Πληρωμή με κάρτα κατά την ολοκλήρωση της εγγραφής (ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ). Εμφανίζεται κουμπί για πληρωμή με κάρτα όπου σας μεταφέρει σε ασφαλές παράθυρο συναλλαγής. Επίσης σας έρχεται ειδοποίηση και στο email σας κατά την εγγραφή όπως και 3 ειδοποιήσεις τις επόμενες ημέρες για την πληρωμή. 

- με τραπεζική κατάθεση στο:  GR77 0690 0010 0000 0020 6046 001 (Τράπεζα Χανίων, Δικαιούχος ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΩΝ..) με σημείωση στην αιτιολογία, ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα/ων και αγώνα συμμετοχής (παράδειγμα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ρέτζακας Challenge). Παρακαλούμε όπως καταθέσετε το ακριβές αντίτιμο. Σε περίπτωση που προχωρήσετε σε κατάθεση μέσω άλλης τράπεζας, τα έξοδα Εμβάσματος επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα (παράδειγμα: Αν σε κατάθεση των 25€ μέσω τράπεζας Πειραιώς προς την Τράπεζα Χανίων, προκύπτουν έξοδα εμβάσματος 3€, τότε ο συμμετέχοντας χρεώνεται 28€).

- με επιτόπου πληρωμή τις ΔΕΥΤΕΡΕΣ 15, 22 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Ιανουαρίου στο Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς στα Περιβόλια Χανίων, 18:00 με 20:00.

Επιστροφή χρημάτων από την ηλεκτρονική πληρωμή αλλά και στην επιτόπου πληρωμή δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη για όποιον δεν έχει κάνει ηλεκτρονική εγγραφή και προσέλθει στον αγώνα. Όποιος δεν έχει κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή, δεν έχει πληρώσει το αντίτιμο και δεν έχει αριθμό συμμέτοχης (bib) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ούτε έχει δικαίωμα για οποιοδήποτε αναμνηστικό. Στις αναρτημένες λίστες συμμετοχών θα φαίνεται αν είναι οριστικοποιημένη ή όχι η εγγραφή σας (completed ή pending)

 

9. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παραλαβή των πακέτων συμμέτοχης θα μπορεί να γίνει:

- ΧΑΝΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 19:00 με 21:00 ΧΑΝΙΑ, Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς, Περιβόλια Χανίων.

- ΚΙΣΑΜΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 18:00 με 19:00 στο Δημαρχείο Κισάμου

- ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 14:00 με 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών

- ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 08:15 με 10:00 (έως 09:30 για το CHALLENGE) στην Γραμματεία όπου θα υπάρχει στο σημείο Εκκίνησης- Τερματισμού 

Καλό θα είναι όσοι μπορούν να παραλάβουν τις προηγούμενες ημέρες πριν τον αγώνα για να αποφευχθεί συνωστισμός και τυχόν καθυστερήσεις την ημέρα της διοργάνωσης. Σε περίπτωση αλλαγών στα προγράμματα θα υπάρχουν ενημερώσεις.

 

10. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ: https://retzakas.gr/prosvasi/ . Επίσης θα υπάρξει δρομολόγιο λεωφορείου για την διαδρομή ΧΑΝΙΑ – ΚΙΣΑΜΟΣ – ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ με επιστροφή με κόστος 5€. Όσοι θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο θα μπορούν να το δηλώσουν κατά την ηλεκτρονική δήλωση του αγώνα. Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τα ΧΑΝΙΑ (ΚΤΕΛ) στις 07:00 π.μ. ακριβώς, και στις 07:45 π.μ. από την ΚΙΣΑΜΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ) και αναμένεται άφιξη στα Πλοκαμιανά στις 08:40 π.μ. Αναχώρηση από τα Πλοκαμιανά στις 15:30 μ.μ.  για επιστροφή σε Κίσαμο και Χανιά αντίστοιχα. Προπληρωμή του αντίτιμου των 5€ μπορεί να γίνει με την τραπεζική κατάθεση ή με την επιτόπου πληρωμή στην Χαρωδιά για την πληρωμή της συμμετοχής σας (βλ.8). Το δρομολόγιο ΔΕΝ θα έχει ενδιάμεσες στάσεις και οι ώρες αναχώρησης θα τηρηθούν αυστηρά.

 

11. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:  Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

- Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY των 6,8χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-entry/

- Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE των 24,2χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-challenge/

 

12. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 

 - Για τον αγώνα Ρέτζακας ENTRY (6,8χλμ) υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες (έγκυρες χρονομετρήσεις έως τις 12:30)

- Για τον αγώνα Ρέτζακας CHALLENGE (24,2χλμ) χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 5 ώρες (ολοκλήρωση αγώνα στις 15:00μ.μ.). Στην μεγάλη διαδρομή θα υπάρχει και ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης με χρονικό όριό αποκλεισμού για την ασφάλεια των αθλητών και την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων. 

Στον 2ο Κύριο Σταθμό  – Κεφάλι στα 12,3Χλμ, χρονικό όριο 2ω:45λ

Θα υπάρχει “σκούπα” από άτομα της διοργάνωσης και στις 2 διαδρομές όπου θα συνοδεύουν τους τελευταίους δρομείς και περιπατητές ώστε να μην παραμείνει κανείς μόνος στην διαδρομή. Για τυχόν μικροαλλαγές στα όρια θα υπάρξει ενημέρωση.

 

13. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την επαρκή σηματοδότηση της διαδρομής με βελάκια, ταμπέλες, χρωματική σήμανση, κορδέλες & ταινίες έργου που θα υποδεικνύουν την σωστή πορεία του κάθε δρομέα και περιπατητή και στις δυο διαδρομές. Σε αρκετά σημεία του αγώνα θα υπάρχουν και εθελοντές όπου θα καθοδηγούν προς την σωστή πορεία. Θα υπάρχει χρωματικός διαχωρισμός των δυο διαδρομών. Οι συμμετέχοντες στο Ρέτζακας ENTRY ακολουθούν την πράσινη (λαχανί) διαδρομή, πράσινες κορδέλες, βελάκια με πράσινο κύκλο. Οι συμμετέχοντες στο Ρέτζακας Challenge ακολουθούν την πορτοκαλί διαδρομή, πράσινες κορδέλες, βελάκια με πορτοκαλί ρόμβο. Οι ταινίες έργου (λευκό - κόκκινο) θα είναι σε σημεία όπου απαγορεύεται η διέλευση. Σε όσα τμήματα διαδρομής είναι κοινά και για τους δυο αγώνες θα υπάρχει σήμανση και με τα δυο χρώματα (βελάκια, σπρέι, κορδέλες).

 

14. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Για το Ρέτζακας ENTRY σημείο ελέγχου και υποχρεωτικής διέλευσης θα είναι ο καταρράκτης Ρέτζακας. Για το Ρέτζακας CHALLENGE σημεία ελέγχου θα είναι ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Εκεί θα υπάρχουν εθελοντές όπου θα σημειώνουν τον ατομικό αριθμό συμμέτοχης του κάθε αθλητή (bib) ως επιβεβαίωση ότι είχαν διέλευση από τα σημεία οπότε θα πρέπει ο αριθμός συμμετοχής να είναι σε εμφανές σημείο. Όποιος δρομέας τερματίσει αλλά δεν έχει πέρασμα από τα ενδιάμεσα σημεία ελέγχου, ο τερματισμός θεωρείται ΑΚΥΡΟΣ.

 

15. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

- Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY των 6,8χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-entry/

- Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE των 24,2χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-challenge/

 

16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες, όμως συνίσταται η χρήση παπουτσιών τύπου trail αφού το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι χωμάτινο με αρκετές πέτρες. Επιτρέπεται και η χρήση μπατόν σε όποιον συμμετέχοντα το επιθυμεί. Η χρήση γαντιών, αντιανεμικών, ισοθερμικών είναι στην ευχέρεια του κάθε συμμετέχοντα και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης. Τις τελευταίες μέρες – ώρες πριν την διοργάνωση θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε ειδική απαίτηση λόγω καιρικών συνθηκών. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε χρήση τεχνικού μέσου από τους συμμετέχοντες στην διαδρομή (ποδήλατο, μηχανάκι, πατίνι).

 

17. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 

 

- Στο Ρέτζακας ENTRY θα υπάρχουν: Γενική Κατηγορία Ανδρών, Γενική Κατηγορία Γυναικών, Αγόρια έως 18ετων, Κορίτσια έως 18ετων.

- Στο Ρέτζακας CHALLENGE θα υπάρχουν: Γενική Κατηγορία Ανδρών, Γενική Κατηγορία Γυναικών, έως 39 Ανδρών, έως 39 Γυναικών, 40 έως 49 Ανδρών, 40 έως 49 Γυναικών, 50+ Ανδρών, 50+ Γυναικών.

Οι νικητές των γενικών κατηγοριών ΔΕΝ βραβεύονται και στην επιμέρους ηλικιακή. Βραβεύσεις στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ ΑΝ υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα στην κατηγορία αυτή. 

 

18. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ: Σε περιπτώσεις όπου συμμετέχοντας πετάξει μπουκάλι η οποιοδήποτε άλλο απόρριμμα στο περιβάλλον θα επισύρει ποινή αποκλεισμού. Επίσης απαγορεύεται και επισύρει αποκλεισμό το κόψιμο (συντόμευση, κονταρίδα) της διαδρομής όπως και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.). Ακύρωση θα έχουμε όταν γίνει υπέρβαση ενδιάμεσου χρονικού ορίου ή ορίου τερματισμού (βλ.11) ενώ άκυρος θεωρείται και ο τερματισμός από δρομέα που δεν έκανε έγκυρη διέλευση από τα σημείο ελέγχου (βλ.13)

 

19. ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε περίπτωση βροχής. Εξαιρείται στην πιθανότητα να υπάρχει απόφαση από την Πολιτική Προστασία για ακύρωση υπαίθριων δραστηριοτήτων

 

20. ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σε οποιαδήποτε περίπτωση αναβληθεί ο αγώνας χωρίς υπαιτιότητα των διοργανωτών (ακραία καιρικά φαινόμενα) ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 την ίδια ώρα στην ίδια τοποθεσία. Σε περίπτωση που αναβληθεί ξανά θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση.

 

21. ΠΡΟΣΩΠΙΚA ΕΙΔH: Στον χώρο εκκίνησης τερματισμού (Παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών) θα υπάρχει σημείο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη για φύλαξη όσο διαρκεί το τρέξιμο.

 

22. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει στο να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας με την συμβολή του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο σε αναμονή. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη να αφαιρεθούν τμήματα της διαδρομής ακόμα και την τελευταία στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Η διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο.

 

23. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από συνεργάτες & εθελοντές. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

 

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες ή την διαδρομή χωρίς προειδοποίηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας. Επίσης για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη - κανονισμό η διοργάνωση θα εκδώσει νέα ενημέρωση – ανακοίνωση ή θα αποφασίζει επιτόπου.

Από την οργανωτική ομάδα του Ρέτζακας Trail Run 2024

Για απορίες & διευκρινίσεις στο: trail@retzakas.gr

ή Τηλεφωνικά:

 6976517472 (Παπαδημητράκης Μενέλαος), 6973761676 (Πλοκαμάκης Μανόλης)

& 6974228787 (Κολοκοτρώνης Δήμος)

Περισσότερες Πληροφορίες & Λεπτομέρειες στο: www.retzakas.gr

 

Παρακαλούμε διαβάστε και τον κανονισμό του αγώνα εδώ: https://retzakas.gr/kanonismos-agona/

Με την αποδοχή των όρων εμπιστευτικότητας αποδέχεστε και τον κανονισμό του αγώνα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ