logo
Νομός Λασιθίου
20 Οκτωβρίου 2024
Run 8.7km & 22.3km
Αποτελέσματα 2023
Αποτελέσματα 2023

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας οι 10οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου, με αγώνες 22,3 χλμ. και 8,7 χλμ.

Στο Καβούσι, ένα από τα ομορφότερα και αρχαιότερα χωριά της Κρήτης, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, θα διεξαχθούν οι 10οι ορεινοί αγώνες Καβουσίου, με εκκίνηση στις 9:00 π.μ.

ΑΓΩΝΕΣ

 1. Ορεινός ημιμαραθώνιος 22.3 χλμ. D +/-1450μ.
  με την ονομασία Kavousi Mountain Half Marathon
 2. Ορεινός αγώνας δρόμου 8,7 χλμ. D+/510μ.
  με την ονομασία Avgos trail
 3. Παιδικοί αγώνες
  Α. 500μ αγώνας για παιδιά δημοτικού
  Β. 1500μ για παιδιά γυμνασίου

Οι αγώνες διοργανώνονται από τoν Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας, ένα από τα ομορφότερα και αρχαιότερα χωριά της ανατολικής Κρήτης όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της. Βρίσκεται στο φυσικό γεωγραφικό κέντρο του νομού Λασιθίου και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Θρυπτής, 25 χλμ από τη πόλη του Αγίου Νικολάου, 20 χλμ. από την πόλη της Ιεράπετρας και 45 χλμ. από την πόλη της Σητείας.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Το Καβούσι βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Σητείας μπορείτε να έλθετε είτε με δικό σας μέσο ή με λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ. Στο Καβούσι και στην γύρω περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Περιγραφή Αγώνων

Ορεινός ημιμαραθώνιος 22.3χλμ D+/-1450m “Kavousi mountain half marathon”
Ωρα εκκίνησης 9:00 π.μ

Είναι ένας αγώνας κυκλικής διαδρομής με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού. Δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο ορεινό τοπίο αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς, τρέχοντας σε μονοπάτι καλντερίμι, ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια, πολλά από τα οποία έχουν καθαριστεί για τις ανάγκες του αγώνα. Έχουν αφαιρεθεί τμήματα αγροτικού χωματόδρομου ανεβάζοντας την αναλογία μονοπατιού – χωματόδρομου στο 85% μονοπάτι και 15% χωματόδρομος.

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου

Οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα μοναδικά φαράγγια του Χαυγά και του Μέσωνα, τους αγροτικούς οικισμούς της Παναγίας και μέλισσες στην περιοχή της Αύγου, τους εγκαταλελειμένους οικισμούς της τράπεζας και της Κάτω Μυλωνιάς, τους οικισμούς του Τσαμάντης και Δρακαλεύρι στην περιοχή της Θρυπτής, το μικρό αλλά πανέμορφο οροπέδιο Λιμνιά, βυζαντινά ξωκλήσια, δάση από πρίνους και το μοναδικής ομορφιάς Κυπαρισσοδάσος στην περιοχή Ξαράμπελα και το μοναδικής ομορφιάς Ε4 με την καταπληκτική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Για τις ανάγκες του αγώνα θα υπάρχουν 5 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας εκ των οποίων ο ένας κεντρικός. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά, κόκα κόλα, φρούτα, σνακ, αλμυρά, γλυκά, σταφίδες και ξηροί καρποί.
Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας αποτελούν κα ταυτόχρονα check point καταγραφείς των αθλητών.

ΠΑΡΟΧΕΣ

• Βασικό πακέτο
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Βαρύτιμο μετάλλιο πρεσαριστό
Αναμνηστικο Δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα
Αριθμός συμμετοχής
Υδροδοσια τροφοδοσίας σε όλους τους σταθμόυς κσι στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.
Τεχνικο t-shirt
Καπέλο αγώνα με το λογότυπο της διοργάνωσης.
Φωτογραφίση αθλητών σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.
Υγειονομική κσι ιατρική κάλυψη
Καθώς και δώρο έκπληξη.

• Ενισχυμένο πακέτο
Ολα τα παραπάνω καθώς και αντιανεμικό.

ΣΗΜΑΝΣΗ
Για μια ακόμη φορά θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη σήμανση των διαδρομών η οποία και θα αποτελείται από κατευθυντήριες Πινακίδες. Κορδέλες έργου χρώματος κόκκινο, κατευθυντήριες πινακίδες, χιλιομετρικές πινακίδες, καρτελάκια με το σήμα της διοργάνωσης, το γνωστό πλέον λευκό τετράγωνο με την κόκκινη στάμπα και για πρώτη φορά φέτος σε όλη την διαδρομή σημαιάκια της διοργάνωσης. Η σήμανση θα είναι πυκνή σε όλη την διαδρομή μονοπάτι κσι αγροτικό χωματόδρομο.

Αν αθλητές σε απόσταση 100 μέτρων δε συναντήσουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω είναι εκτός διαδρομής και θα πρέπει να γνωρίσουν πίσω στη πλησιέστερη διασταύρωση.
Την επίβλεψη της σήμανσης των διαδρομών καθώς και για το καθαρισμό των μονοπατιών θα αναλάβει ομάδα αθλητών.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Στον αγώνα θα υπάρχουν εκτός των γενικών κατηγορίων ανδρών και γυναικών και ηλικιακές κατηγορίες:
1. Γ Α-Γ Γ
2. Α 18-29 Γ18-29
3. Α 30-39 Γ30-39
4. Α 40 -49 Γ 40-49
5. Α50-59 Γ50-και άνω
6. Α 60 και άνω
7. Απονομή κυπέλου θα γίνει στο νεότερο και στον μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή ανεξάρτητα φύλου.
Όλοι οι αθλητές που τερματίσουν θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο κσι δίπλωμα συμμετοχής.
Οι νικητές της γενικής ανδρών και γυναικών δεν θα είναι νικητές σε ηλικιακή κατηγορία

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο της συμμετοχής για τον αγώνα των 21.5 χλμ για το βασικό πακέτο ορίζεται στην τιμή των 15 ευρώ και για το ενισχυμένο πακέτο στη τιμή των 25 ευρώ.
Το αντίτιμο της συμμετοχής θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό πού θα ανακοινωθει στους αθλητές με την εγγραφή τους για να ολοκληρωθεί.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους την μέρα του αγώνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών ακόμη και Θάνατο μια και αυτοί γνωρίζουν ότι κινούνται σε ένα περιβάλλον που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Και έχουν διαβάσει και αποδεχτεί του όρους της διοργάνωσης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των εγγραφών που θα γίνει στις 10 Ιουνίου και θα κλείσουν την 1 Οκτωβρίου για το ενισχυμένο πακέτο και στις 10 Οκτωβρίου για το βασικό.

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου

ΑΓΩΝΑΣ 8.7χλμ. D+/510μ. Αvgos trail

Ωρα εκκίνησης 9:45π.μ
Είναι ένα αγώνας κυκλικής διαδρομής με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο ορεινό τοπίο αξεπέραστης φυσικής όμορφιας. Το περισσότερο κομμάτι του αγώνα βρίσκεται σε κοινή διαδρομή με τον αγώνα των 21.5 χλμ.
Το τοπίο είναι αξεπέραστης φυσικής όμορφιας και οι αθλητές μπορούν να θαυμάσουν το φαράγγι του Χαυγά και του Μέσωνα την κοιλάδα της Αύγου με τους οικισμούς Παναγίας και μέλισσες, τα βυζαντινά ξωκλήσια της περιοχής και τα καταπληκτικά δάση από πρίνους την αρχαία μινωική Ελιά του Καβουσίου και μέρος του καλντεριμιού του Ε4.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Για τις ανάγκες των αθλητών υπάρχουν δύο βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας στην περιοχή της Αύγου και του Αζοριά με νερό, ισοτονικά, κόκα κόλα, φρούτα, σνακ αλμυρά, γλυκά, σταφίδες και ξηροί καρποί. Και οι δυο σταθμοί είναι ταυτόχρονα και check point για την καταγραφή των αθλητών.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να επιδεικνύουν στους εθελοντές που ευρίσκονται στους σταθμούς για την καταγραφή.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής είναι η ίδια με την διαδρομή του αγώνα των 21.5χλμ με κατευθυντήριες Πινακίδες χιλιομετρικές πινακίδες καρτελάκια με το σήμα της διοργάνωσης κορδέλες έργου χρώματος κόκκινο άσπρο καθώς και σημαιάκια με το σήμα του αγώνα.
Η επίβλεψη της σήμανσης και του καθαρισμού το μονοπατιών θα γίνει από ομάδα αθλητών.

ΠΑΡΟΧΕΣ
Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει:
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Βαρύτιμο μετάλλιο πρεσαριστο
Αναμνηστικο Δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα
Αριθμό συμμετοχής
Υδροδοσιας και σνακ στους σταθμούς και στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού
Τεχνικο t-shirt
Καπέλο με το λογότυπο του αγώνα
Φωτογράφιση σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και στο χώρο της εκκίνησης και του τερματισμού
Υγειονομική κάλυψη των αθλητών.
Καθώς και δώρο έκπληξη.
Ενισχυμένο πακέτο
Περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω καθώς και αντιανεμικό.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Στον αγώνα εκτός της γενικής ανδρών και γυναικών θα υπάρχουν και ηλικιακές κατηγορίες.
1. ΓΑ – ΓΓ
2. Α18-39 -Γ18-39
3. Α40-49-Γ 40-49
4. Α 50-59-Γ50-59
5. Α60 και ανω Γ 60 και άνω
6. απονομή κυπέλου θα γίνει στον νεότερο και μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή ανεξάρτητου φύλου.
Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Οι νικητές της γενικής ανδρών και γυναικών δεν θα είναι νικητές σε ηλικιακή κατηγορία.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο της συμμετοχής για τον αγώνα των 8.8χλμ ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ για το βασικό πακέτο και στα 20 ευρώ για το ενισχυμένο.
Το αντίτιμο της συμμετοχής θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό πού θα αποσταλεί στους αθλητές ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ανδρες και γυναίκεςπου έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους την μέρα του αγώνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών ακόμη και Θάνατο καθώς οι αθλητές γνωρίζουν ότι κινούνται σε ένα περιβάλλον που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και έχουν διαβάσει και αποδεχτεί του όρους της διοργάνωσης.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές στους αγώνες θα γίνουν ηλεκτρονικά σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των εγγραφών που θα γίνει στις 10 Ιουνίου και θα κλείσουν για το ενισχυμένο πακέτο την 1 Οκτωβρίου και για το βασικό πακέτο την 10 Οκτωβρίου.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την μεταφορά των αθλητών θα υπάρχει λεωφορείο από το Ηράκλειο που οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν με την εγγραφή τους. Η ώρα και τόπος αναχώρησης του λεωφορείου θα ανακοινωθεί στη σελίδα του αγώνα.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η διοργάνωση θα προσφέρει δωρεάν συμμετοχή σε αθλητές που έχουν έρθει πρώτοι στους 9ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου, καθώς και σε αθλητές που θα προχωρήσουν πρώτοι σε εγγραφή τους με το άνοιγμα των εγγραφών μέχρι και την ολοκλήρωση του επιλεγμένου αριθμού.
Οι εγγραφές στους αγώνες θα γίνει σε 3 φάσεις. Δωρεάν συμμετοχές, εγγραφές με έκπτωση, καθώς και οι εγγραφές με ολόκληρο το ποσό της συμμετοχής που έχει ανακοινωθεί.
Η διαδρομή και των δύο αγώνων θα ανέβει σε ψηφιακή μορφή GPS της επόμενες μέρες στη σελίδα του αγώνα.
Σε όλους τους αθλητές καθώς και στους συνοδούς θα παρατεθεί γεύμα από το πολιτιστικό σύλλογο.
Στους αθλητές για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν δώρα με τοπικά προϊόντα.
Για μια ακόμη φορά τους αγώνες θα καλύψουν εθελοντικά το παραρτήμα του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, οι ράδιο ερασιτέχνες Κρήτης καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.
Αθλητής που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταγραφεί σε κάποιο σταθμό check point θα μηδενίζεται. Το ίδιο ισχύει και για αθλητή ή αθλητές που θα κλέψουν στην διαδρομή.

Αποδεχτείτε τους όρους και στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία σας