poster
Νομός Λασιθίου
20 Ιουλίου 2024
Run 5km & 12km
Αποτελέσματα 2023

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτους σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας , προκηρύσσουν για μια ακόμα φορά Δυο Λαϊκούς Δρόμους με την επωνυμία «I RUN MYRTOS 2024 »  και περιλαμβάνει τον  Δρόμο 12,200 μέτρων, τον Δρόμο 5.000 μέτρων  και  τον ,Παιδικό 750 μέτρων . Το I RUN MYRTOS  θα διεξαχθεί την Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 σύμφωνα με τους εξής όρους:

  1. Ως αφετηρία και τερματισμός όλων ορίζεται η πλατειά του Μύρτους  

  2. Στοιχεία Δρόμου:

α) Δρόμος (12.000.): Ώρα Εκκίνησης: 19:15  μ.μ.

Περιγραφή της Διαδρομής: 

Η διαδρομή των 12,00 km  έχει σημείο εκκίνησης την πλατεία του Μύρτους  με κατεύθυνση αριστερά και ακολουθεί τον δρόμο που βγαίνει στον ασφάλτινο κεντρικό δρόμο προς Τέρτσα. Ακολουθεί πορεία μέχρι τα Τέρσα και φτάνοντας στο χωριό γίνεται αναστροφή για Mύρτος επιστρέφοντας στην ίδια πορεία πίσω φτάνει στην πλατεία του χωριού που είναι και ο τερματισμός .  .Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σταθμοί τροφοδοσίας στο 2ο ,4ο  6ο , 8 Ο 10ο  χιλιόμετρο . Η διαδρομή είναι χωρίς  ιδιαίτερη  υψομετρική μεταβολή.


  Διακρίσεις – Έπαθλα

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης με μετάλλιο και κύπελλο, καθώς και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). (Δεν ξαναβραβεύονται στις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης)

Σε όλους τους δρομείς οι οποίοι θα τερματίσουν, θα απονεμηθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο. Για να συμμετάσχει κάποιος στον Δρόμο των  12.200μέτρων  θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του .


ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Άνδρες:18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

Γυναίκες: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

β)  Δρόμος 5.000μ. Ώρα Εκκίνησης: 19:15 μ.μ. 

Η διαδρομή των 5 km  έχει σημείο εκκίνησης την πλατεία του Μύρτους  με κατεύθυνση αριστερά και ακολουθεί τον δρόμο που βγαίνει στον ασφάλτινο κεντρικό δρόμο προς Τέρτσα. Ακολουθεί πορεία μέχρι τα Τέρσα και φτάνοντας στον Βάτο γίνεται αναστροφή για Mύρτος επιστρέφοντας στην ίδια πορεία πίσω φτάνει στην πλατεία του χωριού που είναι και ο τερματισμός .  .Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σταθμοί τροφοδοσίας στο 2ο ,3ο χιλιόμετρο . Η διαδρομή είναι χωρίς  ιδιαίτερη  υψομετρική μεταβολή.

Διακρίσεις – Έπαθλα

 Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης με μετάλλιο και κύπελλο 

Σε όλους τους δρομείς οι οποίοι θα τερματίσουν, θα απονεμηθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο.. Στον  Δρόμο των 5000 μέτρων θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2012 και μεγαλύτεροι). Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής του θα πρέπει να προσκομίσει ο γονέας στη γραμματεία υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του, που θα αναφέρει ότι: επιτρέπω στον γιο μου/κόρη μου να συμμετάσχει στο δρόμο των 5.000μ του I RUN MYRTOS 2024  που θα διεξαχθεί στον Μύρτος στις 20 Ιουλίου 2024.΄΄

Γ)  Παιδικός 750 μέτρων (6-12ετών )

Η συμμετοχή στον δρόμο  ανήλικων τέκνων είναι ελεύθερη και δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση, παρά μόνο η έγκριση του γονέα για την συμμετοχή του ανήλικου τέκνου του με την συμπλήρωση φόρμας συγκατάθεσης χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση  .Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.  

Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής

5.1   Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα  15 Ιουλίου  2024 Μετά την ημερομηνία αυτή θα γίνουν έγγραφες στην γραμματεία του συλλόγου μέχρι και μια ώρα πριν, όμως με επιφύλαξη σχετικά με την διαθεσιμότητα του πακέτου της διοργάνωσης. 

Παροχές πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Δρόμος 12.000 μ. 

Δρόμος 5.000μ και 

Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, πακέτο αθλητή, παροχή ιατρικών υπηρεσιών ,παροχή α΄ βοηθειών, , παροχή νερού.


Στα ανήλικα τέκνα αναμνηστικό μετάλλιο ,παροχή ιατρικών υπηρεσιών παροχή α΄ βοηθειών, παροχή νερού, 


5.2   Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με online εγγραφή  


5.3   Είδη εγγραφής:

  1. Αντίτιμο Συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής και για τις 2 αποστάσεις ( 12.000μ και 5.000μ ) είναι 12€ , 


  1. Τρόποι Πληρωμής


Η πληρωμή γίνεται την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου αθλητή .

  1. Υγειονομική Κάλυψη

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει ιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξή του.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν ευθύνη για ό,τι τυχόν συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

  1. Σταθμοί Υποστήριξης

α) Δρόμος 12.000 μ. (ώρα εκκίνησης 19:15 μ.μ.)

Κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου στο 2ο ,4ο , 6ο , 8ο  10ο χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των αθλητών.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στους σταθμούς της διαδρομής.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ:  θα διατίθενται: νερό και φρούτα .

β) Δρόμος 5000μ (ώρα εκκίνησης 19:15 μ.μ.)

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στον σταθμό 2ο , 3ο χιλ. της διαδρομής.

Τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία και τον τερματισμό.


  1. Χιλιομετρικές Ενδείξεις


χιλιομετρικές ενδείξεις  θα υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο.


  1.  Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης δρόμων 

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον δρόμο 12.200 μ. είναι 1 ώρα:30λεπτα 

(λήξη στις 20:45) και για τον Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5.200μ. είναι 1 ώρα 15 λεπτά (λήξη 20:30) Μετά την προκαθορισμένη ώρα λήξης των αγώνων οι δρομείς κινούνται με δική τους ευθύνη..

  1. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

12.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση  με τα live αποτελέσματα  έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από τη γραμματεία.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν:

Δρόμος 12,200 μ.: στην εκκίνηση, στο 2,5χλμ  και στον τερματισμό.

Δρόμος 5200 μ.: στην εκκίνηση, στο 2,5χλμ  και στον τερματισμό.

Οι δρομείς που δε θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στα προαναφερόμενα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

Γραμματεία για την παραλαβή αριθμών και αθλητικού εξοπλισμού : 

Πλατειά Μύρτους :  Σάββατο   20/7/24 11:00- 13:00 και  15:00 – 18:00 (με την αστυνομική ταυτότητα)

Όλοι οφείλουν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης (πακέτο συμμετοχής).

Αποδυτήρια αθλητών θα υπάρχουν σε στεγασμένο χώρο κοντά στην αφετηρία μαζί με τουαλέτες . Η φύλαξη προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει σε φυλασσόμενο χώρο από τους διοργανωτές του αγώνα .  

Συγκεκριμένα ξενοδοχεία θα παρέχουν ειδικές τιμές στους αθλητές που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στο Μύρτος  (πριν και μετά τον αγώνα). Περισσότερες πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή.


  1. Επικοινωνία

6977352180 Παπαγεωργιου Μιχάλης 

6932343039 Πυθαρούλης Αντώνης 

6974372792792 Αντωνακάκης Γιώργος 

Γενικοί Όροι

Στους δρόμους της διοργάνωσης μπορούν να συμμετάσχουν μόνο έγκυρα και έγκαιρα εγγεγραμμένοι δρομείς.

Οι δρόμοι διεξάγονται την ήμερα που έχει οριστεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών εκτός και αν οι συνθήκες (υγειονομικά πρωτόκολλα  λόγω covid-19 ) επιβάλουν μεταφορά της ημερομηνίας . Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής είναι απολύτως αληθή.

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφισή τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση καταγραφής του γεγονότος. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμφωνούν με τη χρήση των λήψεων αυτών και την αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό τους.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας , είναι ορατές από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και παραμένουν ως τέτοιες χωρίς χρονικό περιορισμό.

Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από τη Γραμματεία, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης . Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής του από το Κέντρο Εγγραφών.

Σε όσους δρομείς δηλώσουν τη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου (e-mail) θα αποσταλεί μήνυμα για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους.

Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών, έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος και τη διαγραφή του από τα αποτελέσματα.

Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταβιβάζεται, δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή καθ’ όλη τη διάρκεια που προηγείται του αγώνα (π.χ. Τεχνικές Οδηγίες, Πρόγραμμα Αγώνα, κλπ.) και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας εγγυάται ότι δεν θα συλλέγει, καταχωρεί, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί,  αναπαράγει, διαβιβάζει, διαδίδει και εν γένει επεξεργάζεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο Προσωπικά Δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή, πέραν από αυτή που είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με τους όρους της κύριας σύμβασης, όπως ισχύει.

Αποδεχτείτε τους όρους και στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία σας